Een lesomgeving met goede akoestiek, ventilatie en lichtinval is de verwachte standaard van vandaag. Echter scoren niet al deze facetten een voldoende bij alle scholen. Vooral scholen gevestigd in ouder vastgoed krijgen snel een onvoldoende. Veel scholen zijn daarom bezig met het verduurzamen van hun vastgoed, dit is niet alleen positief voor de leerlingen maar ook voor de aantrekkelijkheid van de school. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw leerlingen goed les krijgen tijdens de verbouwingen aan uw school?

In vele schoolgebouwen in België is al jaren het binnenklimaat ondermaats, dit door oude gebouwen, geen energiezuinige installaties en slechte ventilatie[1]. Aangezien het binnenklimaat van een schoolgebouw veel invloed heeft op de leerprestaties en ziektes van kinderen in deze scholen zijn veel scholen bezig met het verduurzamen van hun gebouwen[2]. Experts schatten zelfs dat 60% van de scholen een slecht binnenklimaat heeft doordat deze zich in oude gebouwen bevinden, veel van deze gebouwen zijn aan vervanging toe of kunnen een goede opknapbeurt gebruiken.

Maar hoe zorgt u voor deze opknapbeurt terwijl uw leerlingen op hetzelfde moment een goede leeromgeving met hoge kwaliteit lessen nodig hebben? Om de kwaliteit van de lessen te waarborgen geeft een tijdelijk gebouw u wat ademruimte.

 

Comfort Ventilatie Systeem voor een perfect binnenklimaat

Kijk bijvoorbeeld naar de oplossing voor het Scholengroep Brussel welke tijdens een verbouwing extra lesruimte nodig had. De kwaliteit en uitstraling waren van belang gezien de reputatie die de school had. Een schoolfaciliteit voor zo’n tachtig kleutertjes en kinderen uit de basisschool is tijdens de zomervakantie geplaatst en is volledig naar wens voor zowel leerlingen als leraren. Het binnenklimaat in het gebouw is optimaal door het gebruik van het Comfort Ventilatie Systeem, speciaal gemaakt voor scholen. Dit komt de gezondheid en daarmee de prestaties van de leerlingen ten goede.

 

Naast speciale ventilatie systemen voor scholen die ophoping van CO2 voorkomen, zijn de gebouwen van Portakabin goed geïsoleerd en voldoen ze volledig aan de richtlijnen in het Bouwbesluit voor de onderwijssector. Met behulp van de Acoustiwings is de akoestiek in de lokalen perfect afgesteld om les te geven en samen te werken. De gebouwen van Portakabin hebben een snellere installatie dan traditionele bouw en creëren door middel van minder voertuigbewegingen minder afval en minder lawaai. Hierdoor wordt de leeromgeving minimaal verstoord gedurende de installatie en is het ook nog beter voor het milieu dan traditionele bouw.

Is uw schoolgebouw toe aan een opknapbeurt en zoekt u tijdelijke ruimte voor uw leerlingen van goede kwaliteit die de leerresultaten positief beïnvloedt? Bekijk dan nu de mogelijkheden in onze onderwijsbrochure of neem contact met ons op.

13125-Portakabin-How-to-expand-teaching-facilities-BEFL

Gids

Gebouwen speciaal ontworpen voor onderwijs

Al onze faciliteiten zijn ontworpen rondom de behoeftes van kinderen en leraren. Bekijk welke faciliteiten Portakabin biedt speciaal voor het onderwijs.

Gratis en volledig vrijblijven
Vraag een offerte aan
Ontvang uw gratis brochure
Downloaden
Een afspraak maken
Bezoek plannen