Duurzame bouwpraktijken en -technologieën voor een verminderde milieuvoetafdruk

Wij doen ons best om het milieu te beschermen. Wij streven daarom op alle fronten naar duurzaamheid: van de gebouwen die we leveren tot onze productie- en bedrijfsprocessen.

Portakabin was het eerste modulaire bouwbedrijf dat de uitdagingen van het duurzaamheidscharter van het Major Contractors Group Sustainability Charter aanging. We zijn nog altijd even geëngageerd en evalueren en verbeteren onze prestaties voortdurend.

 1. Onze Net Zero-Routekaart

  We hebben een trotse erfenis van innovatie in modulair bouwen en we zijn toegewijd om onze creatieve denkwijze te gebruiken om te reageren op de grootste uitdaging van onze generatie: de klimaatcrisis.

  Onze Net Zero-routekaart zal de manieren definiëren waarop we de emissies in verband met onze activiteiten zullen verminderen en onze klanten en gemeenschappen innovatieve producten en diensten zullen leveren die helpen om hun duurzaamheidsambities te verwezenlijken.

  MEER INFORMATIE
 2. Eigen deskundigen op het gebied van duurzaam ontwerp

  Ons intern team voor duurzaam ontwerp heeft veel ervaring met klimaatvriendelijke ontwerptrajecten en analysetechnieken voor milieu- en energieprestaties. We maken gebruik van deze benaderingen om ervoor te zorgen dat duurzaamheid de kern van onze ontwerpfilosofieën is.

  Dit wordt ondersteund door onze doelstellingen en praktijken in het kader van onze ambitie om een verantwoordelijk bedrijf te zijn, waarbij duurzaamheid en milieubescherming deel uitmaken van ons kernbeleid en ons ertoe aanzetten om een verantwoordelijk bedrijf te zijn.

  We bieden het belangrijke voordeel dat we een beroep kunnen doen op interne teams voor ontwerp, techniek en duurzaamheid. Een intern ontwerpteam dat dagelijks samenwerkt, zorgt ervoor dat alle ontwerpopties tijdens de ontwerpontwikkeling grondig onderzocht worden om een gebouw te creëren dat zowel esthetisch als milieutechnisch aan de hoogste normen voldoet.

 3. Verantwoord bouwen

  Energieverbruik en afvalbeperking

  • We kopen het merendeel van onze materialen aan bij gecertificeerde, duurzaam beheerde bronnen.
  • Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt in wand- en dakpanelen bevat geen HCFK's en heeft een ozonafbrekend vermogen van nul.
  • We maken gebruik van groene engineering om onze productieprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
  • Door een intelligent ontwerp worden de afvalproducerende activiteiten uit het productieproces gehaald.
  • Sinds januari 2012 hebben we met trots onze 'geen afval naar stortplaats'-prestatie neergezet, waarbij al het niet-recyclebare afval verbrand wordt voor energieopwekking.
 4. Gebouwen die uw ecologische voetafdruk helpen verbeteren

  Luchtdoorlatendheidspercentages die de doelstellingen overschrijden.

  Nauwkeurig vervaardigde gebouwen met een stalen frame minimaliseren de luchtlekkage voor een betere thermische efficiëntie, lagere bedrijfskosten en minder koolstofuitstoot.

  Om aan te tonen dat de bouwvoorschriften nageleefd worden, mag de gemeten luchtdoorlatendheid niet slechter zijn dan de grenswaarde van 10 m3/(h∙m2) @ 50 Pa. De specifieke resultaten die we krijgen na het voltooien van luchtdichtheidsmetingen op onze modulaire gebouwen zijn veel lager.

  Onafhankelijke luchtdoorlatendheidstesten van geïnstalleerde gebouwen hebben de volgende gemiddelde luchtlekkagecijfers opgeleverd:

Dit draagt bij tot het verminderen van het warmteverlies van onze gebouwen en dus tot de CO2-uitstoot van het gebouw en zorgt voor een grotere verbetering ten opzichte van de beoogde uitstoot. Het toont ook aan dat onze gebouwen de eisen van de bouwvoorschriften overtreffen.

 1. Naleving van de thermische voorschriften (BBA)

  Het sterk geïsoleerde, modulaire bouwsysteem met stalen frame van Portakabin is voorzien van een paneelconstructie van composietmateriaal die de continuïteit van de isolatie over de gehele gebouwschil garandeert. Dit ontwerp vermindert het risico van condensatie en zorgt voor een optimale thermische efficiëntie. Al onze warmteberekeningen en de waarden op de BBA-certificaten zijn uitgevoerd met behulp van 3d-modellen en de resultaten zijn onafhankelijk gecontroleerd door BBA.

 2. Duurzame ontwerpopties voor uw gebouwen

  Om de milieuprestaties van uw gebouw te verbeteren kunt u kiezen uit een reeks duurzame ontwerpopties. 

  Koolstofarme en -vrije (LZC) technologieën zoals zonnepanelen, passieve ventilatie, warmtepompen kunnen eenvoudig in uw gebouw geïntegreerd worden.

  Onze producten kunnen voorzien zijn van energiezuinige verlichting en verwarming die met draadloze regelaars geregeld worden. Doelgerichte passieve natuurlijke ventilatie minimaliseert het energieverbruik wat zowel ecologische als economische voordelen oplevert en een comfortabele werkomgeving garandeert.

  Het is ook mogelijk om uw gebouw te upgraden met zuinige, schone en groene technologieën.

 3. Efficiënte technologieën

  • Ledverlichting
  • Daglichtregeling
  • Mechanische warmteterugwinningsventilatie
 4. Schone technologieën

  • Lucht- of bodemwarmtepompen – De nieuwste R32-koelmiddelunits kunnen nu een energie-efficiëntie tot 500% in de verwarmingsmodus en 900% in de koelmodus bieden. Dit betekent dat u voor elke eenheid elektriciteit die u in de eenheid stopt 5 verwarmingseenheden terugkrijgt. Dergelijke zeer efficiënte technologieën worden gezien als een belangrijke oplossing voor de gevolgen van de klimaatverandering waartoe gebouwen kunnen bijdragen.
 5. Groene technologieën

  • Fotovoltaïsche zonne-energie – Fotovoltaïsche systemen maken gebruik van zonnecellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Een installatie met een piekvermogen van 1 kW kan jaarlijks ongeveer 0,3 ton CO2-uitstoot verplaatsen die anders door fossiele brandstoffen opgewekt zouden moeten worden. Deze systemen worden over het algemeen parallel aan het elektriciteitsnet gebruikt. De fotovoltaïsche (FV) modules kunnen op het dak gemonteerd of in het dak of de wanden van uw modulair gebouw geïntegreerd worden.
 6. Erkenning door derden

  Een aantal van onze producten en processen zijn door derden geaccrediteerd of erkend, zoals de ISO-accreditatie voor milieumanagement en een 4-sterrenscore door het nul-afvalerkenningsprogramma Investors in Zero Waste.

Certificeringen en accreditaties

Lees meer over de verificatie door derden voor onze producten en processen:

Meer weten

De gebouwen voldoen aan al onze verwachtingen. Ze zijn comfortabel, prima ingericht en piekfijn afgewerkt. Oók belangrijk: ze beschikken over een EPB-certificaat en garanderen dus uitstekende isolatie en ventilatie. Dankzij de zonnepanelen snoeien we bovendien flink in onze energiekosten.

Ignace Gruwier, Operations Director bij Ysco
Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen