Klant

Marie Curie Burgerziekenhuis

Gebouwgebruik

Zelf-dialysecentrum

Oplevering project

2 jaar

Projectfuncties

 • TN124
 • Zelf-dialysezaal van 36 m²
 • Opslagruimte van 4 m²
 • Kantoor van 6 m²
 • Verwarming
 • Airco
 • Water afvoeren
 • 10A-aansluitingen
 • Jaloezieën
 • Toegangshelling
 1. Vraag

  Het burgerziekenhuis Marie Curie heeft besloten in 2021 een project op te starten om het leven van dialysepatiënten in het opvangcentrum voor asielzoekers Fedasil in Jumet te vergemakkelijken. Salvator Messina, technisch directeur van het burgerlijk ziekenhuis Marie Curie in Charleroi, werd gevraagd een autodialysezaal in de gebouwen van het centrum te creëren. Een geweldig initiatief dat niet, zonder de kostbare hulp van Portakabin, mogelijk zou zijn geweest.

  Het Fedasil-centrum in Jumet ontvangt asielzoekers uit alle lagen van de bevolking. Sommigen van hen zijn dialysepatiënten en hebben niet noodzakelijk de middelen om regelmatig voor hun behandeling naar Brussel te reizen. Het hoofd van de dialyseafdeling van het burgerziekenhuis Marie Curie vond het dan ook gepast om een zaal in te richten zodat ze autodialyse konden uitvoeren op de site van Fedasil. "Het idee was om patiënten naar onze ziekenhuizen te 'herplaatsen'," legt de heer Messina uit. Ten tijde van de gezondheidscrisis had hij al een prijs gevraagd voor een kleine module die op het terrein van Marie Curie zou worden geplaatst, maar het project is er toen niet van gekomen. Hij was echter zeer tevreden over de reactiesnelheid en het professionalisme van Portakabin, dus wendde hij zich voor dit nieuwe project tot hetzelfde bedrijf.

 2. Oplossing

  Het aan Portakabin voorgelegde project bestond uit de installatie van 4 autodialysestations, een opslagruimte en een kantoor voor een verpleegster om toezicht te houden op de behandelingen. Het was ook noodzakelijk de module uit te rusten met airconditioning en verwarming, aangezien "dialyse het hele jaar door plaatsvindt", aldus de heer Messina. Portakabin kon voldoen aan de verwachtingen van het ziekenhuis: in dit geval was niet het budget van belang, maar het tijdschema en de geboden technische oplossing. Portakabin boodt een kant-en-klare oplossing met de ideale afmetingen. Deze unieke oplossing was het voordeligst voor het ziekenhuis.

  Zodra de oplossing was gevonden, werd het modulaire gebouw in elkaar geplaatst! Aangezien het terrein van Fedasil niet gemakkelijk toegankelijk is, was een kraan van 50 ton voor de installatie nodig. In dit opzicht heeft Portakabin opnieuw zijn professionaliteit en reactievermogen getoond, zoals de heer Messina opmerkt: "Zelfs de kraan en de levering waren efficiënt. We moesten er tussen 3 en 4 uur 's ochtends zijn. Ik kwam om 4 uur aan en de kraan was al bezig de module van de vrachtwagen te tillen. Als ik 5 minuten later was aangekomen, zou het op de grond hebben gelegen! Het bedrijf was zelfs in staat om briljant te reageren op last-minute verzoeken door op korte termijn een technieker naar onze site te sturen. Het technische team van Salvator Messina hoefde alleen de autodialyseapparaten te installeren en ze op elk station aan te sluiten op de door Portakabin geleverde afvoerleidingen. De lokaal is nu klaar om patiënten te ontvangen tot 2023, of zelfs langer als het ziekenhuis besluit door te gaan met dit grote project.

Het was echt een geweldig initiatief en iedereen was erg blij met het succes ervan.

Salvator Messina, technisch directeur van het burgerlijk ziekenhuis Marie Curie (Charleroi)
Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen
Terug naar boven