1. Tegenwoordig is Portakabin marktleider in het ontwerp, de productie en de installatie van modulaire gebouwen, en een pionier op het gebied van geavanceerde constructie op een externe site.

Opgericht in 1961 door Donald Shepherd

Portakabin was onmiddellijk een succes dankzij het unieke karakter en de innovatie van zijn producten. Het gold vanaf de oprichting in het VK en bij de uitbreiding naar Europa in de jaren 70 als een vernieuwer in de bouwkunde, die gaandeweg vele prijzen in de wacht sleepte.

We leveren bouwoplossingen voor organisaties van elke grootte, in sectoren die variëren van productie, onderwijs en gezondheidszorg tot transport, nutsbedrijven, winkels en zelfs in de bouwsector.

Portakabin blijft eigendom van de in York gevestigde Shepherd-familie en stelt nu meer dan 2000 mensen te werk in 10 Europese landen.

Alle voordelen van modulair bouwen

We werken allemaal samen om een positief verschil te maken. Ons doel is om de voordelen van modulair bouwen wereldwijd te verspreiden. Het is een gedurfde ambitie, gedreven door onze diepgewortelde overtuiging van de voordelen van modulaire constructies.

 1. 1961

  De droom van Donald Shepherd over kant-en-klare, gemakkelijk te transporteren gebouwen, wordt werkelijkheid met de geboorte van Portakabin en de ontwikkeling van het eerste mobiele gebouwmodel, de PK16. Vanaf het begin was een brede ethiek van integriteit en betrokkenheid in combinatie met de aangeboren ondernemersgeest van Donald Shepherd, de drijvende kracht achter de evolutie van Portakabin. Een wereldwijd gekend bedrijf dat ging uitgroeien tot één van de bekendste merken van het Verenigd Koninkrijk. 

 2. Jaren 1970

  Dankzij de constante groei en uitbreiding in heel Europa en dankzij de verkoop van Peking tot Belize wint Portakabin de Queen's Award for Export Achievement (exportprestaties).

 3. Jaren 1980

  Portakabin heeft een BBA-certificaat (British Board of Agrément) gekregen dat bevestigt dat de Instant Building Module voldoet aan de permanente bouwnormen. Het is het eerste certificaat dat toegekend wordt aan een modulair bouwsysteem.

 4. Jaren 1990

  Portakabin wint nog een Queen's Award, deze keer voor technologische prestaties als erkenning voor de vooruitgang die het bedrijf geboekt heeft in de bouwkunde.

 5. Jaren 2000

  Portakabin opent zijn eerste productiefabriek op het Europese vasteland. 

  Met de lancering van het Titan-gebouw, het grootste autonome gebouw in Europa, begint het millennium. Portakabin lanceert ook zijn unieke Klantencharter, de eerste en enige fabrikant van modules die zo'n klantenserviceverplichting heeft met de unieke belofte om op tijd en binnen het budget te leveren.

  Portakabin staat genoteerd in de Top 500 van de UK Superbrands.

 6. Jaren 2010

  Met een nieuwe, ultramoderne productiefaciliteit van meerdere miljoenen pond in het internationale hoofdkantoor in York, blijft Portakabin investeren voor de toekomst.

  Portakabin doet een strategische investering in Duitsland, waarbij het een netwerk van Duitse verhuurcentra en een productiefabriek creëert.

  Portakabin wint een Zero Waste Gold Award en laat hiermee zien dat het zich inzet voor duurzaam afvalbeheer. Het bedrijf behaalt ook een Dun en Bradstreet-topkredietscore van 1.

 7. Jaren 2020

  Dankzij de kracht en snelheid van modulair bouwen werd Portakabin een voorkeursleverancier tijdens de uitbraak van de coronavirus pandemie. In 2021 lanceert Portakabin het Alta-gebouw, een nieuw product voor de Europese markt en levert ook het eerste gezondheidszorggebouw in het VK af dat voldoet aan de Passivhaus-certificering.

Bijna 60 jaar later blijft het familiebedrijf van Portakabin onveranderd, net als de fundamentele waarden.

Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen