Klant

RSI Eupen

Gebouwgebruik

Twee trainingsruimten, een op begane grond en een op eerste verdieping

Oplevering project

2 jaar

Projectfuncties

 • 2 Portakabin TN104 modules
 • Nooduitgang
 • Begane grond + 1: Externe trap
 • Jaloezie├źn
 • Brandalarm en brandblussers
 • Waterafvoer
 • LED-verlichting
 • Verwarming
 1. Vraag

  Het Robert Schuman Instituut in Eupen is ten prooi gevallen aan zijn eigen succes: na twee scholen op deze campus samengebracht te hebben, heeft deze technische school nu plaatsgebrek! De directie van de school heeft contact opgenomen met het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap om een oplossing te vinden. Het ruimteprobleem treft vooral de sectie thuishulp, die al een groot aantal leerlingen telde en waarvoor er veel nieuwe inschrijvingen zijn. De behoeften van deze technische school zijn eenvoudig: een klaslokaal voor theoretische cursussen en een ruimte voor praktisch werk. Ralf Lutterbach, ingenieursadviseur voor het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap, legt uit dat de Portakabin-gebouwen tijdens de aanbesteding de meest aantrekkelijke oplossing waren, zowel technisch als economisch.

 2. Oplossing

  Portakabin kon de school een oplossing bieden die perfect aansloot op haar behoeften. Het bedrijf stelde voor dat de RSI twee gestapelde maar onafhankelijke modules zou installeren. De eerste module wordt gebruikt als klaslokaal voor theorielessen, terwijl de tweede wordt gebruikt voor praktijklessen. Geen ingewikkelde zaak op papier, maar Portakabin moest zich aanpassen aan een aantal praktische beperkingen. De eerste was de schoolkalender. De school wilde het gebouw natuurlijk klaar hebben voor de start van het academisch jaar 2021. Dit was verre van onmogelijk voor Portakabin, dat de gebouwen begin juli 's nachts leverde, zodat de teams van de heer Lutterbach tijd hadden om de modules voor september aan te sluiten en in te richten. De tweede beperking was de elektrische voeding. De praktijkruimte bestaat uit zes strijkstations. De module moest dus voldoende stroom hebben om de strijkijzers aan te sluiten die nodig waren voor de cursussen. Deze beperkingen waren geen probleem voor Portakabin, dat het project op tijd en binnen het budget kon afronden. "Ze waren erg proactief in de omgang met de klant en in het bestuderen van het project. " voegt Ralf Lutterbach toe. De school is erg blij met het resultaat, aangezien ze nu ongeveer twintig studenten per dag kan ontvangen in deze modules.

Portakabin kon ons de meest interessante en kosteneffectieve oplossing bieden. En niet te vergeten de service en ondersteuning, die waren echt goed!

Ralf Lutterbach, ingenieursadviseur voor het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap - Eupen
Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen
Terug naar boven