Klant

Gemeentebestuur van Vielsalm

Gebouwgebruik

Eén klaslokaal voor 24 basisschoolleerlingen

Oplevering project

3 jaar

Projectfuncties

 • 1 Portakabin TN104 module
 • Nooduitgang
 • Jaloezie├źn
 • LED-verlichting
 • Verwarming
 • Airco
 • Stap
 1. Vraag

  Vielsalm is een charmante gemeente in de provincie Luxemburg. Naarmate de plaatselijke school van Goronne meer bekendheid kreeg, kozen veel ouders uit de omliggende dorpen ervoor om hun kinderen naar deze school te sturen. De beschikbare lokalen van de school bleken echter al snel ontoereikend. Pierre Laurent, technisch ambtenaar van het gemeentebestuur, werd gevraagd een lastenboek op te stellen voor het uitbreidingsproject. Op aanraden van de algemeen directeur van de gemeente nam hij contact op met Portakabin over de mogelijkheid om een modulair gebouw bij de school te plaatsen. Na analyse van de ontvangen offertes bleek de door Portakabin voorgestelde oplossing het meest geschikt voor de behoeften van de school. "Portakabin had het perfecte antwoord op de technische beschrijving die we hadden opgesteld," zegt Pierre Laurent.

 2. Oplossing

  De school wenste een klaslokaal voor 24 basisschoolleerlingen. Het is een klassieke module, maar het lastenboek bevatte een paar speciale verzoeken. Eerst en vooral moest het absoluut over natuurlijk licht beschikken, dus voorzien zijn van meerdere ramen. De module moest ook elektrische verwarming hebben en bovendien moest het passen tussen een heg en het bestaande gebouw. De installatie vond plaats in augustus 2022, net voor het begin van het nieuwe schooljaar. Een kraan kwam en installeerde de module 's nachts, waarna de school het nieuwe gebouw kon inrichten. "Ik heb geen slechte feedback gekregen, dus alles gaat goed," grapt Laurent. Dankzij het modulaire gebouw konden de leerlingen hun refter terugwinnen, die eindelijk zijn oorspronkelijke functie weer heeft gekregen. Op deze manier heeft Portakabin geholpen om de interne organisatie van de school sterk te verbeteren.

De module moest absoluut eind augustus geïnstalleerd zijn. We gaven ze twee mogelijke installatiedata en daar hielden ze zich aan. Het was dus perfect!

Pierre Laurent, gemeentelijk technisch ambtenaar - Vielsalm
Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen
Terug naar boven