Klant

COSUCRA

Gebouwgebruik

één laboratorium en bijkomende kantoren

Oplevering project

Binnen 2 maanden geïnstalleerd

Aanbestedingsmethode

Huur

Projectfuncties

 • 6 UB092 van 180 m2
 • Funderingen
 • Opstap
 • Omkeerbare airconditioning
 • Ventilatiesysteem
 • Brandbeveiliging
 1. Vraag

  We weten allemaal dat een gezonde en duurzame voeding essentieel is. Cosucra, gevestigd in Warcoing, helpt bij de overgang naar een evenwichtige voeding. In de twee fabrieken, die op 500 m van elkaar liggen, werken 350 mensen onvermoeibaar om witlof en erwten om te zetten in vezels en eiwitten. Dit werk vereist een strenge kwaliteitscontrole in een speciaal aangepast laboratorium. Midden april 2023 werd de fabriek helaas het slachtoffer van een brand die het kwaliteitslaboratorium en de bijbehorende apparatuur ernstig beschadigde. Er was maar één oplossing: er moest vlug een modulair gebouw worden gevonden zodat de kwaliteit van het product naar behoren gecontroleerd kon blijven worden.

  De uitdaging

  Toen Cosucra de aangerichte schade constateerde, begon het bedrijf direct met het zoeken naar een alternatief. Het was ondenkbaar om de kwaliteitscontrole op lange termijn uit te besteden. Laurent Louette, Facility Manager, vertelt: "Ons management gaf ons een zeer strakke deadline. Het nieuwe kwaliteitslaboratorium moest begin september operationeel zijn. Er was een duidelijke gevoel van urgentie. Bovenop deze tijdsdruk moesten we een modulair gebouw vinden dat de nieuwe apparatuur voor het toekomstige definitieve laboratorium kon huisvesten. Verder waren er een aantal technische vereisten, zoals ventilatie en de noodzaak om de temperatuur in het gebouw constant te houden. Portakabin pakte de uitdaging met glans aan.

 2. Portakabin reageerde zeer snel op het verzoek van Cosucra. De voorgestelde module Ultima voldeed precies aan de behoeften van het bedrijf. De kwaliteit van de materialen en de geluids- en warmte-isolatie van de scheidingswanden sluiten perfect aan bij het milieubeleid van Cosucra: "We waren op zoek naar een kwalitatieve module die niet te veel energie verbruikte. We hebben een uitstekend compromis gevonden. De snelheid en flexibiliteit van Portakabin hebben ons overtuigd," voegt Jenny Cools toe, de ingenieur die verantwoordelijk is voor het project. "Ik wil vooral de snelle reactie van Portakabin benadrukken. We ondertekenden de overeenkomst half juni en voltooiden het project begin september. Portakabin installeerde de modules en bouwde de binnenwanden in slechts twee maanden, waardoor we genoeg tijd hadden om het laboratorium in te richten en volledig uit te rusten.

  Als deel van dit project realiseerde Portakabin de infrastructuur en installeerde de ventilatie, verwarming en elektriciteit. Cosucra was verantwoordelijk voor de binneninrichting. Dit was een extra uitdaging, want het werk van de twee teams moest worden gecoördineerd om alles soepel te laten verlopen. Jenny is erg blij met de samenwerking:

   

  "Ondanks het hoge activiteitenniveau en de beperkte werkruimte, hebben we allemaal hand in hand gewerkt. Alles verliep heel snel. » De medewerkers van Cosucra zullen 2 tot 3 jaar in dit tijdelijke laboratorium werken, voordat ze hun intrek nemen in een splinternieuw gebouw.

Dankzij Portakabin kunnen we onze interne kwaliteitscontrole voortzetten. Het is een vruchtbare samenwerking en een module die aan onze eisen voldoet.

Jenny Cools, Projectmanager Ingenieur
Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen
Terug naar boven