Klant

Basisschool "l'Ange Gardien"

Gebouwgebruik

Twee klaslokalen, een psychomotoriezaal en een ontvangstruimte met sanitaire voorzieningen

Oplevering project

2 jaar

Projectfuncties

 • 4 UB092
 • Begane grond + 1: buitentrap
 • Jaloezieën
 • Nooduitgang
 • Daikin Airco
 • Aanwezigheidsdetectoren
 • Rookmelders
 1. Vraag

  De basisschool « l'Ange Gardien » ontvangt 400 leerlingen, van kleuter- tot lagere school, in haar vestiging in Le Rœulx, in de provincie Henegouwen. Wij spraken met een vrijwillig lid van het organisatiecomité van de school die zich al tientallen jaren inzet voor deze kinderen. Hij riep Portakabin op om extra klaslokalen te installeren en de oude gebouwen vrij te maken voor renovatie. Een terugblik op een samenwerking die gekenmerkt werd door het belang van de veiligheid van de kinderen.

  Dit is niet de eerste keer dat onze vrijwilliger samenwerkt met Portakabin. Hij heeft altijd goede contacten gehad met het bedrijf sinds hun samenwerking toen hij nog beroepsmatig actief was. Nu hij met pensioen is, is hij al tientallen jaren betrokken bij de organisatie van deze school. Het was vanzelfsprekend dat hij contact opnam met Portakabin toen de school door renovatiewerkzaamheden in haar oude gebouwen ruimte tekort kwam. Dit is geen gemakkelijk project voor een modulair bouwbedrijf als Portakabin, vooral als het gaat om stedenbouwkundige normen...

 2. Oplossing

  Gelukkig ging onze vrijwilliger naar het juiste team. Portakabin nam de tijd om samen met hem de meest geschikte modules te vinden voor de behoeften van de school, maar vooral voor de veiligheid van de kinderen. Vanwege het ruimtegebrek werd gekozen voor twee modules van 6x6 m die plaats bieden aan 15 tot 25 leerlingen. Aangezien de school één verdieping heeft, was voor de module een trap nodig. Portakabin heeft uiteraard alle voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat de kinderen gewond zouden raken of bekneld zouden raken achter de trap. Onze vrijwilliger is vol lof over de samenwerking: "Ik ben zeer tevreden over de service en de installatie. De samenwerking was zeer goed. Er is zelfs onderzoek gedaan naar het type module dat bij onze faciliteiten zou passen. Alles verliep vlot, er werd telkens een oplossing gevonden en steeds met de veiligheid van de kinderen voor ogen! Ik vind dat echt geweldig.


  Wat de andere twee modules betreft, was er ook behoefte aan extra ruimte om een opvangklas en een psychomotorisch lokaal te creëren. Missie volbracht voor Portakabin! De modulaire opvangklas biedt plaats aan maximaal 30 leerlingen en heeft een luiertafelruimte, een plaats van samenkomst en zelfs een ruimte die kan worden herschikt tijdens dutjes. In het psychomotorisch lokaal komen wekelijks 150 leerlingen aan de beurt. De school heeft natuurlijk gezorgd voor de inrichting van het lokaal, maar Portakabin is nooit ver weg als ze nodig zijn. Op de dag van de installatie van de modules heeft het Portakabin team niet geaarzeld om voor te stellen aan het vrijwillige lid van de basisschool om gebruik te maken van de aanwezigheid van de kraan van 160 ton om te helpen bij het opstellen van hun meubilair. In afwachting van de subsidies om de renovatiewerkzaamheden voort te zetten, hebben de leerlingen van deze school alles wat ze nodig hebben om zich te ontplooien en verder te leren in hun nieuwe modulaire klaslokalen.

Iedereen is gelukkig omdat ze weer een gevoel van thuis hebben. Leraren hebben graag een klaslokaal waar alles op zijn plaats staat, zodat ze zich op hun gemak voelen en ik denk dat ze dat ook doen!

Vrijwillig lid van het organiserend vermogen van de Basisschool van « l'Ange Gardien » in Le Rœulx
Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen
Terug naar boven