Portakabin, marktleider in het ontwerpen en leveren van modulaire gebouwen, verwelkomt Antin Infrastructure Partners als strategische partner voor de lange termijn.

Het bedrijf bezit een vloot van meer dan 100.000 modulaire units, welke ze verhuurt aan meer dan 4.000 klanten in het Verenigd Koninkrijk en belangrijke regio's in Europa. Als ervaren investeerder in infrastructuur zal Antin de volgende groeifase van Portakabin ondersteunen om modulaire en circulaire oplossingen van hoge kwaliteit op maat te leveren aan essentiële eindgebruikers. Dit is de vierde investering van Antin's Flagship Fund V.

Modulaire faciliteiten zijn in de moderne maatschappij een essentiële infrastructuur geworden voor alle sectoren en maken kostenefficiënte, flexibele, snelle en duurzame bouwoplossingen mogelijk. De investering van Antin zal Portakabin in staat stellen om haar groei te versnellen, ondersteund door de behoeften in de publieke en private infrastructuur en de toenemende penetratie van modulaire gebouwen.

Portakabin werd opgericht in 1961 met het hoofdkantoor gevestigd in York (Verenigd Koninkrijk). Het bedrijf heeft zich gevestigd als pionier en leider in de modulaire bouwsector en bedient een breed spectrum van essentiële eindgebruikers, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, openbare infrastructuur, commerciële en industriële sectoren. Het is een vertrouwd en iconisch merk dat bekend staat om haar eersteklas aanbod.Portakabin zet zich in voor duurzaamheid en gebruikt een efficiënt productieproces door haar bouwmodules in een fabriek te bouwen, wat resulteert in 90% minder voertuigbewegingen en tot 90% minder afval dan in traditionele bouw.

Antin’s uitgebreide ervaring in de belangrijkste sectoren waarin Portakabin actief is, zorgt voor een goed inzicht inde essentiële rol en het groeiende belang van modulaire oplossingen in deze sectoren.

Dan Ibbetson, CEO van Portakabin, verklaarde: "We zijn verheugd Antin te verwelkomen als lange termijn partner en het benutten van haar middelen om ons groeitraject te versnellen. Met Antin is Portakabin goed gepositioneerd om haar positie als leider in modulaire oplossingen in de komende jaren verder te versterken, terwijl we doorgaan met het leveren van de beste oplossingen in haar klasse aan onze klanten."

Antin Senior Partner, Simon Söder gaf als commentaar: "We zijn verheugd te investeren in Portakabin om het bedrijf te helpen het volgende hoofdstuk te schrijven in zijn indrukwekkende groeiverhaal. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het sterke managementteam van Portakabin om voort te bouwen op de 60-jarige geschiedenis van het leveren van modulaire bouwinfrastructuur van hoge kwaliteit."

Angelika Schöchlin, Managing Partner van Antin, voegt hieraan toe: "Sinds haar oprichting heeft Antin duurzaamheid zowel intern als in onze portefeuille centraal gesteld. Portakabin sluit perfect aan bij onze investeringsstrategie om te voorzien in de essentiële behoeften van gemeenschappen door middel van duurzame oplossingen."

De afronding is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties en zal naar verwachting plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2024.

Over Antin Infrastructuur Partners

Antin Infrastructure Partners is een toonaangevende participatiemaatschappij die zich richt op infrastructuur. Met meer dan €31 miljard aan vermogen onder beheer in haar Flagship, Mid Cap en NextGen investeringsstrategieën, richt Antin zich op investeringen in de energie- en milieusector, digitale infrastructuur, transport en sociale infrastructuur. Met kantoren in Parijs, Londen, New York, Singapore, Seoul en Luxemburg heeft Antin meer dan 220 professionals in dienst die zich toeleggen op het laten groeien, verbeteren en transformeren van infrastructuurbedrijven en die tegelijkertijd waarde op lange termijn leveren aan portefeuillebedrijven en investeerders. Antin is voor het grootste deel in handen van haar partners en staat genoteerd op Euronext Parijs (Ticker: ANTIN - ISIN: FR0014005AL0).

Media Contacten

Portakabin

Joselyn Rankin, Head of Corporate Communication

E-mail: press@portakabin.com

FTI Consulting

Richard Mountain / Ben Fletcher

E-mail: Richard.Mountain@fticonsulting.com / Ben.Fletcher@fticonsulting.com

Antin Infrastructure Partners

Nicolle Graugnard, communicatie directeur

E-mail: media@antin-ip.com

Ludmilla Binet, Head of Shareholder Relations

E-mail: shareholders@antin-ip.com 

Brunswick

Tristan Roquet Montegon +33 (0) 6 37 00 52 57

Gabriel Jabès +33 (0) 6 40 87 08 14

E-mail: antinip@brunswickgroup.com

Gratis en volledig vrijblijvend
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Ontvang uw gratis brochures
DOWNLOADEN
Een afspraak maken
Bezoek plannen